17.12.2016 14:48

NAC heeft geen geld voor winterse aanwinsten

NAC Breda verloor afgelopen week met liefst 6-2 van FC Eindhoven, maar gaat toch nog met een enigszins positief gevoel de winterstop in. Vrijdagavond won de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen met 3-1 van FC Emmen.

De club uit Breda won door doelpunten van Cyriel Dessers, Arno Verschueren en Robbie Haemhouts. Youri Loen deed namens de bezoekers uit Drenthe nog wat terug, maar deze zege kwam niet meer in gevaar voor NAC. "Vorige week was echt een debacle, heel matig. Het enige wat we vandaag moesten doen was winnen. Het ging niet eens om heel goed voetbal. Het verzacht de nederlaag van vorige week een beetje, maar die dreunt nog wel na", vertelde verdediger Kevin van Diermen na afloop aan Omroep Brabant.

NAC zat de laatste weken in een diepe sportieve crisis, maar Van Diermen weet niet of deze met de zege op Emmen nu bezworen is. "Het is sowieso een moeizame eerste seizoenshelft geweest, die zit er nu op. Vandaag moest je wel echt winnen. Maar we mogen niet tevreden zijn met waar we nu staan. We moeten nu verder. Nog een paar dagen trainen, dan genieten van vakantie en dan moeten we er staan en een betere tweede seizoenshelft draaien."

Trainer Dijkhuizen was na afloop ook blij met de overwinning en ziet zijn ploeg nog wel in de top vijf eindigen. De oefenmeester is echter niet tevreden over de eerste seizoenshelft. "Het is onvoldoende, maar we moeten niet vergeten waar we vandaan komen. Het is qua budget niet een ploeg die zomaar even kampioen gaat worden. Het moet zeker beter, maar we staan maar enkele punten van de top vijf vandaan. Versterkingen in de winterstop? Zoals bekend hebben we geen geld, alles is op."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner