17.12.2016 15:31

Leerdam noemt sfeer in De Kuip 'erg bijzonder'

Sam Larsson (l.) kijkt toe hoe Kelvin Leerdam (r.) namens Vitesse de bal controleert. (19-11-2016)
Sam Larsson (l.) kijkt toe hoe Kelvin Leerdam (r.) namens Vitesse de bal controleert. (19-11-2016)

Kelvin Leerdam keert zaterdagavond korte tijd terug in De Kuip. De vleugelverdediger van Vitesse speelde jarenlang in dienst van Feyenoord en weet wel waar de zwakke plekken van de koploper uit Rotterdam liggen.

"Maar ik heb ze deze competitie alleen nog niet gezien", vertelt Leerdam in gesprek met De Gelderlander. De vleugelverdediger verwacht in ieder geval een zware wedstrijd voor Vitesse. "We praten hier over de koploper, hè. Het beste team van Nederland van dit moment. Dat wordt dus lastig voor ons in De Kuip." Leerdam speelde acht jaar bij Feyenoord en zegt het stadion van de Rotterdammers wel te missen.

"De avondwedstrijden ook", stelt de 26-jarige rechtsback. "Dat is altijd een aparte, mooie sfeer. Ik vind avondwedstrijden altijd leuker dan voetbal overdag. In De Kuip komt er dan ook nog een bak herrie bij. Heerlijk. Als je op de tribune zit, of tijdens de wedstrijd in de kleedkamer, en Feyenoord scoort, dan voel je De Kuip trillen. Dat heb ik nog nergens anders meegemaakt. Dat is heel erg bijzonder."

Leerdam is in het bezit van een aflopend contract bij Vitesse, maar weet nog niet waar zijn sportieve toekomst ligt. "Natuurlijk, er is interesse. Die is er altijd wel in het voetbal. En in de winterstop zit ik vanzelf een keer aan tafel met Mo (Allach, technisch directeur van Vitesse, red.). Dan hoor ik wel wat de plannen van de club zijn. Maar ik concentreer me eerst op mijn vak en laat verder mijn zaakwaarnemer zijn werk doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner