17.12.2016 20:22

Roda JC pakt verdiend punt tegen FC Utrecht

Abdul Ajagun (r.) is net te laat om de bal van Darren Rosheuvel (l.) te onderscheppen. (17-12-2016)
Abdul Ajagun (r.) is net te laat om de bal van Darren Rosheuvel (l.) te onderscheppen. (17-12-2016)

Roda JC Kerkrade heeft in eigen huis een punt gepakt tegen FC Utrecht. De Limburgers kregen de beste kansen, maar zullen uiteindelijk tevreden zijn met een 0-0 uitslag tegen de Domstedelingen. Het was voor de thuisploeg alweer de negende remise van deze competitie.

Trainer Yannis Anastasiou had geen verrassingen in petto. Hij startte met de bekende namen in eigen stadion. Zo gaf de coach opnieuw de voorkeur aan het spitsenduo Nestoras Mitidis en Mikhail Rosheuvel. Zijn collega Erik ten Hag moest bij FC Utrecht wel enkele wisselingen doorvoeren. Middenvelder Rico Strieder is de rest van het seizoen uitgeschakeld en werd in Kerkrade vervangen door Darren Rosheuvel. Ook Giovanni Troupée was niet helemaal fit. Hij begon wel op de reservebank, Mark van der Maarel startte in de basis.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd. Al na twee minuten dachten de bezoekers op voorsprong te komen. Een goede vrije trap van Yassin Ayoub werd door Willem Janssen fraai afgemaakt. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd en zodoende ging de treffer van Janssen niet door. Roda JC had het lastig in de beginfase en werd flink teruggedrongen op de eigen helft. Uit het niets kregen de Koempels echter een goede kans. Ard van Peppen lepelde de bal goed voor en zag Mitidis net naast koppen. Ook knalde Abdul Ajagun nog van ver op doelman David Jensen, maar de goalie van FC Utrecht hoefde niet in actie te komen. De Domstedelingen braken via Sofyan Amrabat nog een keer goed uit. Diens voorzet werd gemist door spits Richairo Živković. In de slotfase van de eerste helft wilde Roda JC nog een strafschop. Ramon Leeuwin gaf Mitidis een zetje in de rug, maar arbiter Allard Lindhout wees niet naar de stip.

Vlak na de pauze kreeg Roda JC een enorme kans. Een fraaie aanval belandde via Tom Van Hyfte en Mitidis bij Abdul Ajagun, maar hij zag zijn schotje door Van der Maarel van de lijn worden gehaald. Niet veel later stoomde rechtsback Martin Milec weer eens op en bereikte hij zijn spitsen net niet. Ajagun was echter de man die de kansen kreeg aan de kant van Roda JC. De Nigeriaan stond plotseling vrij voor David Jensen, maar had dat zelf niet in de gaten en verspeelde de bal knullig. FC Utrecht wist in aanvallend opzicht weinig in te brengen en kwam amper in de buurt van Roda JC-doelman Benjamin van Leer. Een kwartier voor tijd liet diezelfde Van Leer toch even zien wat hij kan. Tot drie keer toe hield hij FC Utrecht van scoren af door op katachtige wijze de bal uit zijn doel te houden. De grootste kans was voor verdediger Van der Maarel. In de absolute slotfase zette Roda JC nog flink aan, maar tot de 1-0 kwamen de Limburgers niet meer.

Door de 0-0 blijft Roda JC in degradatiezorgen. De ploeg uit Kerkrade heeft dertien punten uit zeventien wedstrijden. FC Utrecht blijft met 25 punten uit zeventien duels op de zesde plek staan. FC Twente en Vitesse kunnen over de Utrechters heen.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner