17.12.2016 19:40

Wijnaldum heeft veel zin in Merseyside-derby

Georginio Wijnaldum is ook tegen Chelsea een van de sterkhouders aan de kant van Liverpool. (16-09-2016)
Georginio Wijnaldum is ook tegen Chelsea een van de sterkhouders aan de kant van Liverpool. (16-09-2016)

De Merseyside-derby staat voor maandagavond op het programma. Het is voor Georginio Wijnaldum de eerste keer dat hij deze derby gaat spelen. De speler van Liverpool kijkt er naar uit en verwacht een spektakel en wil kracht halen uit het boegeroep van de Everton-supporters.

"Je moet er vooral van genieten. Genieten van de rivaliteit, genieten van het boegeroep van de Everton-fans. Dat is de beste manier. Daardoor ga je alleen maar meer je best doen", meent de Oranje-international in gesprek met Voetbal International. Vorig seizoen speelde hij met Newcastle United tegen Sunderland ook al de Tyne-Wear stadsderby, die dus enigszins weet wat hem te wachten staat. 

Voor zijn transfer naar Liverpool wist Wijnaldum niet dat de stadions van The Reds en The Toffees op steenworp afstand van elkaar lagen. "Voor mijn eerste wedstrijd bij Liverpool reden we naar Anfield. Toen wist ik nog niet veel van de stad. Ik keek naar buiten en zag een stadion en dacht nog dat is niet ons stadion. Toen realiseerde ik pas dat het dat van Everton was. Ik keek de andere kant op en toen zag ik Anfield al."

De middenvelder is goed op de hoogte hoe de derby leeft onder de supporters. "Twee clubs in één stad en twee stadions dicht bij elkaar. Als ik in het centrum ben en supporters tegenkom, dan vertellen ze me altijd dat we zeker van Everton moeten winnen. Zelfs maanden voor de derby al. Ik denk dat dit nog groter is dan de derby tussen Newcastle en Sunderland, want hier gaat het om clubs uit dezelfde stad."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner