17.12.2016 18:28

Middlesbrough wint ruim, Leicester remiseert

Marten de Roon (l.) kan het niet geloven dat hij Middlesbrough naast Manchester City heeft gekopt. (05-11-2016)

Met Marten de Roon in de basisopstelling heeft Middlesbrough met 3-0 gewonnen van Swansea City. De Nederlandse middenvelder scoorde zelfs de derde goal, nadat de Spanjaard Álvaro Negredo zijn ploeg met twee treffers op 2-0 zette. Leicester speelde gelijk, maar zag Jamie Vardy na een half uur met een rode kaart inrukken.

De Engelse spits beging al na 28 minuten spelen een spijkerharde overtreding ten opzichte van Mame Diouf, waardoor scheidsrechter Craig Pawson niet anders kon dan direct rood geven aan de Leicester-aanvaller. Door treffers van Bojan en Joe Allen liep Stoke City al voor rust uit naar een 2-0 voorsprong. Toch kwamen The Foxes nog helemaal terug in de wedstrijd en hield het zelfs nog een punt over door treffers in het laatste kwartier van Leonardo Ulloa en Daniel Amartey.

Sunderland en West Ham winnen
Ook waren er drie punten voor Sunderland en West Ham United. Beide ploegen wonnen met 1-0 van respectievelijk Watford FC en Hull City. Bij Sunderland was de Nederlander Patrick van Aanholt verantwoordelijk voor de enige treffer van het duel, terwijl Mark Noble bij The Hammers vanaf de strafschopstip scoorde.