17.12.2016 19:03

Paris Saint-Germain onderuit bij EA Guingamp

Paris Saint-Germain is dit seizoen geen schim van de ploeg die de afgelopen vier jaar met grote overmacht de Franse landstitel won. De club vervolgde zaterdag een reeks matige prestaties met een nederlaag bij Guingamp (2-1).

Yannis Salibur en Nill De Pauw scoorden namens de thuisploeg tegen de volgende tegenstander van FC Barcelona in de Champions League. De regerend kampioen kwam vervolgens niet verder meer dan een treffer van Edinson Cavani. PSG heeft slechts één puntje overgehouden aan de laatste drie competitiewedstrijden. Trainer Unai Emery moet inmiddels vrezen dat hij slecht nieuws krijgt van Patrick Kluivert, die sinds dit seizoen als technisch directeur bij de topclub met Arabische eigenaren werkt.

De Spaanse oefenmeester kon tegen Guingamp weer een beroep doen op sterren als Ángel Di María, Blaise Matuidi, Marco Verratti, Marquinhos, Thiago Silva en doelpuntenmaker Cavani, maar het leverde geen resultaat op. Koploper OGC Nice kan zondag een voorsprong van zeven punten op Paris Saint-Germain nemen. De formatie ontvangt dan Dijon FCO.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner