17.12.2016 22:42

Juventus steviger aan kop na zege op AS Roma

Gonzalo Higuaí­n rent juichend weg na zijn treffer tegen AS Roma. (17-12-2016)
Gonzalo Higuaí­n rent juichend weg na zijn treffer tegen AS Roma. (17-12-2016)

Juventus heeft uitstekende zaken gedaan om het kampioenschap van de Serie A. De club uit Turijn won de topper van AS Roma door op eigen terrein met 1-0 te winnen. De treffer van Gonzalo Higuaí­n bleek de enige van het duel.

Al binnen veertien minuten had De Oude Dame de voorsprong te pakken, toen de Argentijnse aanvaller de bal met zijn linker achter de Poolse AS Roma-doelman Wojciech Szczęsny schoot. De Romeinen, met Oranje-international Kevin Strootman in de basis, hadden het lastig op bezoek bij de koploper en kwam in het restant van het duel niet meer tot een doelpunt. 

Eerder op de avond liet nummer drie, AC Milan, dure punten liggen. In Milaan eindigde het duel met Atalanta Bergamo in een 0-0 gelijkspel. Spits Gianluca Lapadula kreeg namens de thuisploeg de grootste kans, maar de inzet van de aanvaller werd van de lijn gehaald door een verdediger van Atalanta Bergamo.

Door de zege van Juventus is het gat tussen de ploeg van Massimiliano Allegri en Luciano Spalletti zeven punten geworden, terwijl AC Milan volgt op twee punten van de Romeinse ploeg. SSC Napoli en Lazio Roma bezetten de vierde en vijfde plaats met 31 punten uit zestien wedstrijden. Zij spelen zondag tegen respectievelijk Torino FC en ACF Fiorentina.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner