17.12.2016 22:37

Tweede plaats voor Sevilla FC na ruime zege

Sevilla FC mag zich voor ieder geval voor een dag de voornaamste belager van koploper Real Madrid in de Spaanse La Liga noemen. De winnaar van de laatste drie edities van de Europa League won zaterdagavond ook van Málaga: 4-1.

Luciano Vietto (twee), Wissam Ben Yedder en Vitolo zorgden binnen 35 minuten voor een voorsprong van 4-0. Málaga liet pas van zich horen toen de thuisploeg met tien man op het veld stond, nadat Adil Rami met twee gele kaarten van het veld was gestuurd. Sandro bracht de bezoekers uit een vrije trap op 4-1.

Sevilla verkleinde de achterstand op Real Madrid tot vier punten. De lijstaanvoerder speelt zondag de finale van het WK voor clubs tegen de Japanse kampioen Kashima Antlers. Barcelona voetbalt dan de stadsderby tegen Espanyol en heeft een zege nodig om Sevilla weer te passeren.

Eerder op de avond wist Atlético Madrid ook de drie punten binnen te slepen. De Madrilenen wonnen doordat Saúl de enige treffer van het duel scoorde. De middenvelder schoot een half uur voor tijd met zijn linker de bal achter Las Palmas-keeper Javi Varas.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner