18.12.2016 16:20

Groningen blijft steken op 1-1 tegen Go Ahead

FC Groningen-speler Ruben Jenssen (r.) houdt Darren Maatsen (l.) van Go Ahead Eagles achter zich. (18-12-2016)

Hekkensluiter Go Ahead Eagles pakte zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen een punt. Jarchinio Antonia bracht zijn ploeg nog voor rust op gelijke hoogte, nadat Mimoun Mahi na twintig minuten de 1-0 op het scorebord had gezet.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg, die in de afgelopen vier wedstrijden driemaal met de drie punten van het veld afstapte, testte in de eerste tien minuten meerdere keren doelman Theo Zwarthoed. Op het moment dat Go Ahead beter in de wedstrijd leek te komen, was daar alsnog de verdiende voorsprong voor de mannen van Ernest Faber. Simon Tibbling gaf de steekbal op Mahi en uit een moeilijke hoek schoot de aanvaller heerlijk raak.

De club uit Groningen had de wedstrijd onder controle, maar Go Ahead bleef loeren op de counter. Na een half uur spelen kwam daar ook de kans voor de club uit Deventer. Leon de Kogel stuurde Antonia de diepte in. De rappe aanvaller moest vele meters maken om oog-in-oog met doelman Sergio Padt te komen. De flankspeler bleef rustig en zorgde voor de 1-1 in Groningen.

Na rust drong Go Ahead aan, maar de pogingen van Marcel Ritzmaier troffen geen doel. Het publiek in Groningen begon te morren. De thuisploeg kwam matig de kleedkamer uit en het mocht Hans Hateboer bedanken dat het geen 1-2 werd. De verdediger bracht redding op de lijn op het schot van Ritzmaier.

Groningen ging vervolgens op zoek naar de voorsprong, maar deed dat in een te laag tempo zodat de Go Ahead-muur makkelijk overeind bleef. Invaller Alexander Sørloth kwam nog dichtbij de 2-1. In de blessuretijd kreeg de invaller de bal van Tibbling. De spits had de bal voor het inschieten, maar joeg de bal over het doel. Zo bleef het in Groningen 1-1.

Voor Go Ahead staat de eerste competitiewedstrijd van 2017 gepland op vrijdag 13 januari. Dan is in eigen huis AZ de tegenstander. Eén dag later komt FC Groningen in actie. De Groningers gaan dan op bezoek bij Heracles Almelo.