18.12.2016 19:19

Arsenal onderuit in Engelse topper tegen City

Ook dit seizoen hoeven de fans van Arsenal niet te rekenen op een Premier League-titel. De Gunners raakten dit seizoen al achterop bij Chelsea, na een 1-2 verliesbeurt tegen Manchester City lijken de titelkansen verkeken.

Arsenal kwam in de wedstrijd nog wel op voorsprong tegen Manchester City, Theo Walcott scoorde al na vijf minuten de 1-0. In de tweede helft kwamen The Citizens echter terug, Leroy Sané maakte met zijn eerste goal in Engeland al vroeg in het tweede bedrijf te gelijkmaker. Arsenal ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar twintig minuten voor tijd zorgde Raheem Sterling voor de beslissing.

Door de nederlaag is het verschil tussen Arsenal en koploper Chelsea negen punten na zeventien wedstrijden. Daarnaast staan ook Liverpool en Manchester City nog boven de formatie uit Londen. Liverpool speelt zondagavond nog een uitwedstrijd tegen Everton en kan dus nog drie punten uitlopen op Arsenal, dat wel weer door is in de Champions League, maar in de knock-outfase werd gekoppeld aan Bayern München.