18.12.2016 19:40

Galatasaray laat weer dure punten liggen

Galatasaray heeft in de achtervolging op de Turkse koploper Medipol Başakşehir F.K weer punten laten liggen. Met Wesley Sneijder en Nigel de Jong in de ploeg kwam de topclub uit Istanbul zondag niet verder dan 2-2 bij Osmanlispor. Het elftal van trainer Jan Olde Riekerink heeft na vijftien wedstrijden vijf punten achterstand op Medipol Başakşehir, dat zaterdag al won van Trabzonspor (1-0).

Galatasaray kwam in Ankara vroeg op voorsprong via Yasin Öztekin, maar dankzij twee treffers van spits Pierre Webó uit Kameroen leek de thuisclub te winnen. Semih Kaya redde in de 87e minuut een punt voor de bezoekende ploeg van Olde Riekerink. Sneijder werd in blessuretijd gewisseld, De Jong speelde de wedstrijd wel uit. Adam Maher mocht in blessuretijd nog invallen bij de thuisclub.

Fenerbahçe, dat vierde staat, speelt maandag tegen Gençlerbirligi. De ploeg van trainer Dick Advocaat heeft tien punten achterstand op Medipol Başakşehir.