18.12.2016 20:55

Babel wederom trefzeker bij winst Deportivo

Ryan Babel raakt beter en beter in vorm bij Deportivo La Coruña. De Nederlandse aanvaller scoorde zondagavond tegen CA Osasuna en bezorgde zijn ploeg daardoor de overwinning: 2-0. Voor Babel is het alweer zijn derde doelpunt in zijn laatste vier competitieduels. In totaal scoorde hij er vier dit seizoen.

Deportivo La Coruña bivakkeert sinds de start van de competitie in de degradatiezone, maar de afgelopen weken pakt de ploeg steeds meer punten. Tegen Osasuna ging het ook snel weer goed. Florin Andone scoorde al na zeven minuten de 1-0, vlak voor rust was Babel goed voor de verdubbeling van de voorsprong tegen de hekkensluiter van de Spaanse competitie.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor Deportivo La Coruña voorlopig afstand neemt van de degradatiezone. Het verschil met nummer achttien Sporting Gijón bedraagt nu vier punten. Babel wacht nog altijd op een nieuw contract bij Deportivo La Coruña, als transfervrije speler tekende hij afgelopen zomer tot aan de winterstop.