19.12.2016 09:02

Armenteros: "Efficiënter omgaan met de tijd"

Samuel Armenteros zet Heracles Almelo vanuit een strafschop op voorsprong tegen PEC Zwolle. (18-12-2016)
Samuel Armenteros zet Heracles Almelo vanuit een strafschop op voorsprong tegen PEC Zwolle. (18-12-2016)

Samuel Armenteros kiest niet meer voor de moeilijkste weg naar het doel. De aanvaller van Heracles Almelo vindt dit seizoen met enige regelmaat het net. Naar eigen zeggen komt dat omdat hij veel efficiënter is gaan spelen.

In zijn eerste periode in Almelo probeerde de Zweed het publiek te vermaken met mooie acties. Daarmee zette hij regelmatig de verdediging van de tegenstander te kijk. "Maar dan schoot ik op de lat. Ik heb die actie nog wel in huis, maar ik wil nu efficiënter omgaan met de tijd en mijn energie. Ruimte maken voor andere spelers om me heen, niet de bal zelf ophalen op het middenveld", vertelt Armenteros aan TC/Tubantia.

"Ik werd in het verleden met mijn gedribbel een van de beste spelers van de Eredivisie genoemd, maar scoorde maar vijf keer in een heel seizoen. Je kunt niet allebei, alleen Ronaldo en Messi kunnen dat. Ik heb een keus gemaakt, ik hoef niet meer de hoofdpersoon van de opbouw te zijn." Afgelopen weekend was Armenteros met een strafschop trefzeker tegen PEC Zwolle (3-0).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner