19.12.2016 12:30

Speler van de Week: Steven Berghuis

Niet alleen Feyenoord, maar ook Steven Berghuis zit momenteel in een positieve flow. De vleugelaanvaller was afgelopen weekend van grote waarde met twee doelpunten tegen Vitesse (3-1). Met een beoordeling van een 8.0 is hij onze Speler van de Week in speelronde zeventien.

Belangrijk tegen Vitesse
Feyenoord sloot zaterdagavond mede dankzij Berghuis de eerste seizoenshelft in stijl af tegen Vitesse. Nadat Eljero Elia en Adnane Tighadouini voor een 1-1 tussenstand in De Kuip hadden gezorgd was het de beurt aan de huurling van Watford. Vlak voor rust deelde Berghuis de eerste klap uit aan de tegenstander met een rake kopbal op aangeven van Eljero Elia. In de tweede helft gooide hij het duel op slot met de 3-1 na een assist van Dirk Kuyt.

Seizoen tot nu toe
Berghuis zal ondanks de goede prestaties van Feyenoord met een gemengd gevoel terugkijken op zijn seizoen tot nu toe. De vleugelaanvaller speelde mede door een blessure minder wedstrijden dan hij van tevoren had gehoopt. Berghuis kwam dertien wedstrijden in actie voor de Rotterdammers, waarvan acht als basisspeler. Helaas voor de voorhoedespeler is het nu winterstop nu hij op dreef begint te raken met drie doelpunten in de laatste twee wedstrijden.

Concurrentiestrijd
Mits fit is Berghuis overigens niet zomaar verzekerd van een basisplaats onder trainer Giovanni van Bronckhorst. Op de vleugels van Feyenoord is de concurrentie flink te noemen. Zo moest Jens Toornstra door de basisplaats van Berghuis tegen Vitesse op de bank plaatsnemen. Het tweetal heeft allebei laten zien van waarde te kunnen zijn voor hun club. Mocht de trainer vasthouden aan Dirk Kuyt in de basis, dan zal hij een keuze moeten gaan maken tussen Berghuis en Toornstra.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner