19.12.2016 22:58

Mané bezorgt Liverpool zege in beladen derby

Het leek er maandagavond lange tijd op dat de Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool geen winnaar zou opleveren. Laat in de wedstrijd zorgde Sadio Mané er echter voor dat de bezoekers in het hol van de leeuw met 0-1 wonnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal speelden beide teams volle bak. Die manier van spelen lag Everton meer dan Liverpool, dat dit seizoen met flitsend aanvalsspel indruk maakt in de Premier League. De thuisploeg creëerde weinig, maar had anderzijds ook weinig te vrezen van de aartsrivaal. Toch kreeg Liverpool aan het einde van het eerste bedrijf een goede kans om de score te openen. Divock Origi was het eindstation van een soepel lopende aanval, maar schoot de bal van dichtbij ruim over het doel van Maarten Stekelenburg.

Liverpool kwam na rust wel goed uit de startblokken. Dat resulteerde al snel in een enorme kans voor Roberto Firmino, die oog in oog met Stekelenburg de bal tegen de doelman schoot. Het bleek één van de laatste acties van de Nederlandse goalie, die na een botsing met Leighton Baines de strijd moest staken. Stekelenburgs vervanger, Joel, moest tien minuten voor tijd in actie komen toen wederom Firmino een schot op doel loste. Met een mooie save voorkwam de Spaanse keeper dat de inzet van de Braziliaan in de hoek eindigde.

In de slotfase van de wedstrijd voerde Liverpool de boventoon, wat in de blessuretijd de 0-1 opleverde. Een schot van invaller Daniel Sturridge eindigde nog op de paal, maar de rebound werd door Mané in het lege doel geschoten. The Reds zijn door de overwinning de nieuwe nummer twee van de Premier League en hebben een achterstand van zes punten op Chelsea. Everton blijft haken op de negende plaats.

Door: Vincent Houttuin