20.12.2016 12:23

Blomqvist ziet United-transfer Lindelöf zitten

Jesper Blomqvist, die tussen 1998 en 2001 onder contract stond bij Manchester United, ziet een transfer van zijn landgenoot Victor Lindelöf naar The Red Devils zitten. De Zweed vergelijkt de verdediger van Benfica met Rio Ferdinand.

"Ik zat in november een wedstrijd tussen Zweden en Frankrijk op tv te kijken, toen ik plotseling José Mourinho in beeld zag. Het eerste waar ik aan dacht was: hij zit vast op de tribune voor Victor Lindelöf. Daarna dacht ik meteen dat hij een goede aankoop voor Manchester United zou zijn. Hij past perfect bij die club", aldus Blomqvist tegenover Manchester Evening News.

"Ik heb hem zien spelen voor Jong Zweden, de hoofdmacht van Zweden en in de Champions League voor Benfica. Hij heeft de kwaliteiten om voor Manchester United te spelen. Hij is snel, speelt met vertrouwen aan de bal en is ontzettend sterk. Ik denk dat je hem het beste kunt vergelijken met Rio Ferdinand en Ronny Johnsen. Ik zeg niet dat hij al op hetzelfde niveau zit, maar hij kan daar zeker naartoe groeien. Hij is een volwassen speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner