20.12.2016 13:59

Klopp over Wijnaldum: "Hij speelde echt sterk"

Liverpool wist maandagavond te winnen van aartsrivaal Everton (0-1). Middenvelder Georginio Wijnaldum speelde de gehele wedstrijd en kreeg na afloop de complimenten van zijn trainer Jürgen Klopp.

"Hij speelde echt sterk", was het oordeel van de Duitse oefenmeester tegenover Sky Sports. Liverpool won de Merseyside Derby door een laat doelpunt van Sadio Mané. Tot grote vreugde van Klopp. "Sowieso was het een verdiende zege en een goede wedstrijd. Het was zeer intens en ik ben heel, heel blij met deze overwinning. Toch ging het zeker niet makkelijk; voor de rust hadden we het lastig en zat Everton er bovenop bij ons."

Volgens Klopp was zijn ploeg in de tweede helft aanzienlijk beter op dreef. "We lieten de bal na de pauze sneller rondgaan en lieten hun meer lopen. We waren echt veel beter na de rust", aldus de Duitse coach. Door de zege op Everton staat Liverpool weer op een tweede plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt zes punten. "We zijn nog steeds goed op weg", besluit een tevreden Klopp.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner