20.12.2016 21:32

Voetbalbond Kameroen woedend over Onana

André Onana als doelman van Ajax in het thuisduel met PSV. (18-12-2016)
André Onana als doelman van Ajax in het thuisduel met PSV. (18-12-2016)

De voetbalbond van Kameroen (Fecafoot) is niet blij met Ajax-doelman André Onana. De sluitpost heeft laten weten niet mee te willen naar het toernooi om de Afrika Cup, omdat hij zijn basisplaats bij de Amsterdammers niet wil verliezen. De bond beraadt zich op verdere stappen.

Onana is dit seizoen, sinds het vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona, eerste doelman bij Ajax. De pas twintigjarige keeper wil zich volledig kunnen concentreren op de concurrentiestrijd met Tim Krul, meldt de Kameroense voetbalbond. Krul was de afgelopen maanden nog herstellende van een blessure, maar is na de winterstop weer volledig inzetbaar. De doelman speelde tot op heden vijftien duels in de Eredivisie en wil ook in de tweede seizoenshelft onder de lat staan bij Ajax.

De voetbalbond van Kameroen is op z'n zachtst gezegd niet blij met de opstelling van Onana. "Er is een aantal spelers dat zijn eigen belang boven dat van de nationale ploeg plaatst. De bond behoudt zich het recht voor om maatregelen te treffen tegen deze spelers, zoals de FIFA-regels voorschrijven", luidt de verklaring van bondscoach Hugo Broos en Fecafoot. Kameroen speelt in de groepsfase van het toernooi om de Afrika Cup tegen Burkina Faso, Guinea-Bissau en gastland Gabon.

De doelman van Ajax is overigens niet de enige speler die een oproep van het nationale elftal van Kameroen heeft geweigerd. Liefst zes andere internationals hebben om uiteenlopende redenen laten weten niet deel te willen nemen aan de Afrika Cup. Het gaat om Guy Goland Ndy Assembé (AS Nancy), Joël Matip (Liverpool), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Maxime Poundjé (Girondins Bordeaux), André Zambo Anguissa (Olympique Marseille) en Ibrahim Amadou (Lille).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner