23.12.2016 21:44

Montella content: "Begin van de toekomst"

Voor het eerst in jaren won AC Milan weer eens een grote prijs in Italië, trainer Vincenzo Montella heeft vertrouwen dat er nu meer prijzen volgen voor de topploeg. In de Supercoppa werd Juventus na penalty's verslagen.

"Het is een geweldig gevoel om hier te winnen", stelde Montella na de wedstrijd tegenover Rai Sport. "De jongens moeten dit zien als een goed beginpunt van de toekomst, omdat we gelijk waren aan een geweldig team als Juventus." Na honderdtwintig minuten stond het nog 1-1 in Qatar, AC Milan schoot vanaf de stip uiteindelijk met scherp. Voor de club uit Milaan is het de eerste prijs sinds 2011, toen de Serie A werd gewonnen. 

"In de eerste twintig minuten waren we niet onszelf, maar we schudden de spanning van ons af en verbeterden ons spel naarmate de wedstrijd vorderde. We creëerden veel kansen en verdienden het eigenlijk om na negentig minuten al te winnen." AC Milan staat momenteel vijfde in de Italiaanse competitie, het mocht strijden in de Supercup omdat het in de finale van de Italiaanse beker verloor van Juventus. De Oude Dame werd vorig seizoen ook kampioen, waardoor AC Milan als verliezend finalist revanche mocht nemen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner