24.12.2016 10:26

Moyes: "Gingen voor Ronaldo, Bale en Kroos"

Toen David Moyes in de zomer van 2013 het stokje bij Manchester United overnam van Sir Alex Ferguson, had de Schot grote plannen met de club. Hij wilde Cristiano Ronaldo, Gareth Bale én Toni Kroos naar de club halen. Moyes geeft zelfs toe dat hij een akkoord bereikte met Kroos over een overgang en dat Manchester United hoger bood op Bale dan Real Madrid.

De Welshman speelde op dat moment nog voor Tottenham Hotspur, maar kon de interesse van de Spaanse club niet weerstaan. "Ik had altijd al het gevoel dat Bale een speler voor Manchester United was. Ik heb voor hem gevochten tot de laatste minuut. We hebben zelfs hoger geboden dan Real Madrid, maar Bale was er in zijn eigen hoofd al uit en koos voor Real Madrid."

Met Kroos was Moyes nog dichterbij een transfer. "We bereikten een akkoord dat hij in de zomer naar ons zou komen. Ik kwam alles met Toni en zijn zaakwaarnemer overeen." Uiteindelijk koos de Duitser toch voor een langer verblijf bij Bayern München, een seizoen later, toen Moyes alweer ontslagen was bij Manchester United, vertrok de middenvelder naar Real Madrid. Ook een terugkeer van Cristiano Ronaldo spookte door het hoofd van Moyes.

"De eerste keer dat ik Sir Alex ontmoette, zei hij dat er altijd een kans bestond dat Ronaldo terug wilde keren. Dus dan weet je op welk niveau we spelers zochten." Uiteindelijk werd Moyes na negen maanden ontslagen bij de club, inmiddels is hij de trainer van Sunderland. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner