25.12.2016 09:45

Voorzitter SSC Napoli onthult transfertarget

Bij SSC Napoli wordt met grote tevredenheid teruggekeken op de eerste seizoenshelft. De Italiaanse club bezet momenteel de derde plaats in de Serie A en speelde al een aantal spectaculaire wedstrijden. Aurelio De Laurentiis, voorzitter van Napoli, is blij.

Napoli betaalde afgelopen zomer een forse transfersom aan Ajax voor Arkadiusz Milik, maar de spits raakte al snel zwaar geblesseerd. Trainer Maurizio Sarri moest improviseren en koos voor Dries Mertens als diepste spits. Daar heeft de oefenmeester geen spijt van gekregen: de Belgische aanvaller was in de eerste seizoenshelft al goed voor elf doelpunten namens Napoli. De Laurentiis is lovend over Mertens. "Hij heeft bewezen dat hij geen valse spits, maar een echte spits is."

De voorzitter van Napoli is bovendien lovend over trainer Sarri. "Onze ploeg heeft geen zwakheden. Sarri is slim en heeft de juiste focus. Hij leidt het team erg goed", vertelt De Laurentiis in gesprek met Sky Sport Italia. Volgens de preses staat zijn club op het punt om Leonardo Pavoletti aan te trekken. "Hij ondergaat op korte termijn een medische keuring bij ons. We hopen dat hij fit is." De spits van Genoa CFC maakte vorig seizoen een goede indruk door veertien keer te scoren in 25 competitieduels. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner