25.12.2016 11:57

PSV-talent: "Konden het niet begrijpen in Peru"

Luiz Beto da Silva krijgt speeltijd in het eerste elftal van PSV tijdens de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen. (21-07-2016)
Luiz Beto da Silva krijgt speeltijd in het eerste elftal van PSV tijdens de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen. (21-07-2016)

Luiz Beto da Silva koos in januari 2016 om zijn geboorteland Peru te verlaten voor een avontuur bij PSV. De aanvaller was bij zijn ex-werkgever Sporting Cristal verzekerd van een basisplaats, maar speelt in Eindhoven voor het beloftenelftal. In Peru kon niet iedereen begrip opbrengen voor zijn transfer.

"In het begin kon men het niet begrijpen, want het ging goed met Sporting Cristal. Maar ik wilde mezelf blijven ontwikkelen, ik wilde een betere voetballer worden. Dus ik kwam hier en heb ook veel geleerd. Men wist dat Jefferson Farfán hier heeft gespeeld en dat PSV een goede club is", vertelt de negentienjarige aanvaller in gesprek met PSV TV.

Bijna een jaar later is Beto da Silva gewend aan het leven in Noord-Brabant. Het bevalt hem uitstekend bij PSV. "Mijn familie komt ook op bezoek, dus alles loopt prima. In het begin was het wel moeilijk om me aan te passen. Het is nogal koud hier, heel anders dan ik gewend was in Peru. Maar ik pas me snel aan. De kou is het ergste, het maakt alles moeilijker."

"Of ik tevreden ben met wat ik het afgelopen jaar heb laten zien? Ik ben vaak geblesseerd geraakt, maar krijg steeds meer speelminuten. Daarnaast heb ik een paar keer gescoord, dus ik ben wel tevreden." De Peruaan speelde tot nu toe 26 wedstrijden in de Jupiler League voor Jong PSV. Beto da Silva kwam daarin viermaal tot scoren. De spits heeft nog een contract tot de zomer van 2018 in Eindhoven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner