27.12.2016 11:47

Oliseh opvolger Van Dael bij Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft Sunday Oliseh aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De oud-speler van onder meer Ajax, Juventus en Borussia Dortmund is bij Fortuna Sittard de opvolger van Ben van Dael.

Oliseh tekent bij Fortuna Sittard een contract voor anderhalf seizoen. Fortuna Sittard heeft tevens een optie om het contract met nog één seizoen te verlengen. De Nigeriaan zal - vanwege de winterstop - op 2 januari voor het eerst op het veld staan bij de club uit Limburg. Oliseh beëindigde in januari 2006 zijn carrière als speler. Tussen 2015 en 2016 was hij acht maanden actief als bondscoach van Nigeria. 

"Met Sunday kiest Fortuna voor een trainer die jong en ambitieus is, visie heeft en waar spelers tegenop kijken. We zochten iemand die aantrekkelijk voetbal combineert met de pure wil om te winnen. In Sunday denken we deze trainer gevonden te hebben. De afgelopen dagen heeft hij alle wedstrijden van Fortuna alvast bekeken, zodat Sunday op 2 januari goed voorbereid aan zijn werk begint", aldus Isitan Gün, aandeelhouder van Fortuna Sittard, op de clubsite van de Limburgers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner