27.12.2016 13:34

Conte lovend over spelers: "Ze verdienen dit"

Chelsea is bezig aan een uitstekende reeks in de Premier League. De ploeg van manager Antonio Conte verbeterde maandagavond een clubrecord op bezoek bij AFC Bournemouth. De Londenaren wonnen met 3-0 en pakten de twaalfde competitiezege op rij.

"Daar zijn we heel blij mee, want het is echt niet makkelijk om zo'n record neer te zetten. De spelers gedragen zich fantastisch en zijn gefocust. Ze verdienen dit", vertelt Conte trots op de clubsite van Chelsea. The Blues gaan momenteel comfortabel aan kop in de Premier League. De voorsprong op Manchester City, de nummer twee, bedraagt zeven punten. Liverpool volgt op een nog grotere achterstand van negen punten, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld.

"We zitten nu in een fantastische positie", beseft de Italiaanse oefenmeester, die waakzaam blijft voor gemakzucht in het restant van het seizoen. "Maar dit clubrecord is natuurlijk niks waard als we aan het einde van het seizoen met lege handen staan." Conte kon in het duel met Bournemouth voor het eerst dit seizoen geen beroep doen op spits Diego Costa en middenvelder N'Golo Kanté

"Andere clubs dachten dat we zonder die twee belangrijke spelers punten zouden verliezen, maar de ploeg heeft het geweldig ingevuld. Door te winnen hebben mijn spelers een signaal afgegeven. Namelijk dat ik ze allemaal kan vertrouwen", besluit Conte zijn verhaal. Chelsea neemt het op 31 december nog in een thuisduel op tegen Stoke City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner