27.12.2016 14:55

Boskamp: "Feyenoord speelt veel op kracht"

Jan Boskamp kijkt vol trots terug op de eerste seizoenshelft van Feyenoord. De club uit Rotterdam is halverwege deze voetbaljaargang de trotse koploper van de Eredivisie. Toch waakt Boskamp voor verslapping in het tweede deel van de competitie.

"Als je puur kijkt naar de prestaties, kun je niet anders dan tevreden zijn over het jaar dat Feyenoord achter de rug heeft", vertelt Boskamp in zijn column in Feyenoord Magazine. "We hebben de beker gewonnen én zijn winterkampioen, dat is toch klasse? Toch betekent het niet dat Feyenoord tijdens de winterstop rustig achterover kan leunen. Daarvoor is het voetbal in de laatste fase van de eerste seizoenshelft vaak niet goed geweest."

Volgens Boskamp is het middenveld van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de drijvende kracht achter het huidige succes. "Feyenoord speelt veel op kracht", stelt de voetbalanalist. "In de wedstrijden waarin de ploeg goed speelt, zie je dat goed als Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena hun tegenstanders constant blijven afjagen en onder druk zetten."

"Het is te hopen dat Feyenoord de winterstop gaat gebruiken om weer op te laden, omdat we het uiteindelijk voor een groot deel van kracht moeten hebben in de wedstrijden. Als dat deel wegvalt en we het afjagen niet meer kunnen opbrengen, zijn we opeens een stuk minder dwingend en hebben we minder om op terug te vallen dan onze concurrenten", besluit Boskamp.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner