29.12.2016 22:20

Coutinho traint weer, kraker komt te vroeg

Jürgen Klopp en Liverpool kunnen binnenkort weer beschikken over de Braziliaanse smaakmaker Coutinho, maar tegen Manchester City kan de middenvelder, die geblesseerd was aan de enkel, nog niet in actie komen.  

Eind november, in de wedstrijd tegen Sunderland, viel Coutinho na ruim een half uur spelen uit met een enkelblessure. Sindsdien miste de Zuid-Amerikaan vijf competitiewedstrijden van Liverpool, maar een rentree lonkt. Op oudjaarsdag staat de ploeg tegenover Manchester City in een mooie Premier League-kraker, maar Liverpool-trainer Klopp bevestigde op de persconferentie voor dat duel dat Coutinho zaterdag niet inzetbaar is.

Liverpool is momenteel de nummer twee van Engeland, Manchester City volgt na achttien wedstrijden op slechts één punt. "Ik heb hem net na de training nog even gesproken en hij voelt zich prima, maar het duel met Manchester City komt te vroeg voor hem. Daar bestaat geen twijfel over. Waarschijnlijk is ook de wedstrijd tegen Sunderland op 2 januari nog te vroeg voor hem", bevestigt Klopp. 

De achterstand van Liverpool op koploper Chelsea bedraagt zes punten. De club werd in 1990 voor het laatst landskampioen van de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner