30.12.2016 16:20

United zonder Rooney tegen Middlesbrough

Manchester United kan zaterdagmiddag voor de competitiewedstrijd tegen Middlesbrough geen beroep doen op Wayne Rooney. Dat zei trainer José Mourinho vrijdagmiddag op de persconferentie in de aanloop naar het thuisduel. De Engelse spits liep onlangs tijdens de training een dijbeenblessure op en miste op tweede kerstdag, Boxing Day, ook al het duel met Sunderland (3-1).

Luke Shaw, die herstellende is van de liesblessure die hij een maand geleden opliep, traint volgens Mourinho weer probleemloos mee. De verdediger kan echter op oudejaarsdag tegen de nummer vijftien van Engeland waarschijnlijk nog niet meespelen. Zonder Shaw zette United een fraaie serie neer, met vier winstpartijen in vijf competitieduels.

Manchester United kan zich in de competitie geen puntenverlies meer veroorloven. De achterstand op Chelsea is door een wisselvallige eerste seizoenshelft opgelopen naar dertien punten. De laatste tijd gaat het de goede kant op met de ploeg van Mourinho. Het is al negen wedstrijden ongeslagen, waarvan de laatste vier in een zege eindigden.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner