31.12.2016 11:28

Zidane pakt meteen record bij Real Madrid

Zinédine Zidane heeft in zijn eerste jaar als trainer van Real Madrid iets gepresteerd wat in de 115-jarige clubgeschiedenis nooit eerder gebeurd is. Met de Fransman aan het roer verloor Real Madrid slechts twee keer in 2016. Het Spaanse Marca dook de statistieken in en kwam tot de conclusie dat dit een unicum is voor de Koninklijke.

Real Madrid verloor dit seizoen nog niet, met onder andere winstpartijen in de UEFA Supercup en op het WK voor clubteams. Daarnaast ging de ploeg dit seizoen in de Champions League nog niet onderuit in de groepsfase. Vorig seizoen werden de laatste nederlagen geleden door Real Madrid, VfL Wolfsburg en Atlético Madrid waren aan het begin van 2016 te sterk voor de Madrilenen.

In totaal speelde Real Madrid 54 wedstrijden in het jaar 2016, veertig duels eindigden in een driepunter voor de club uit de hoofdstad. Naast de twee verliesbeurten werd er twaalf keer gelijkgespeeld. Het doelsaldo van Real Madrid liegt er in 2016 niet om, met 152 goals voor en 51 tegen eindigen de Spanjaarden op een doelsaldo van +101.

Real Madrid kan ook dit seizoen nog een record pakken, als het nog drie wedstrijden op rij ongeslagen blijft, wordt FC Barcelona onttroont als recordhouder. De Catalanen behaalden vorig seizoen een reeks van 39, Real Madrid staat nu op 37. De club staat momenteel drie punten los in de Primera División en speelde daarnaast nog een wedstrijd minder dan de concurrent uit Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner