01.01.2017 16:29

Tottenham begint nieuw jaar met ruime zege

Tottenham Hotspur heeft de eerste Engelse competitiewedstrijd van 2017 met klinkende cijfers gewonnen. De ploeg van manager Mauricio Pochettino zegevierde op nieuwjaarsdag met 4-1 bij Watford. Harry Kane en Dele Alli maakten beiden twee doelpunten.

De Spurs beleefden zondag een vliegende start in het nieuwe jaar. De ploeg uit Londen stond halverwege het duel met Watford, dat aantrad zonder de geblesseerde verdediger Daryl Janmaat, al met 3-0 voor. Kane voerde tussen de 27e en 33e minuut zijn productie dit seizoen op naar tien doelpunten, door voorzetten van Kieran Trippier af te ronden.

Alli maakte er vijf minuten voor rust 3-0 van, na zwak verdedigen bij de thuisclub. Direct na rust tekende de twintigjarige middenvelder ook voor de vierde treffer. In blessuretijd deed Younes Kaboul nog iets terug namens Watford.