02.01.2017 21:44

Aké voelt zich helemaal thuis bij Bournemouth

Nathan Aké viert zijn winnende doelpunt voor AFC Bournemouth tegen Liverpool. (04-12-2016)
Nathan Aké viert zijn winnende doelpunt voor AFC Bournemouth tegen Liverpool. (04-12-2016)

Nathan Aké weet nog niet waar zijn sportieve toekomst ligt. De verdediger speelt dit seizoen op huurbasis voor AFC Bournemouth, maar weet nog niet wat zijn eigenlijke werkgever Chelsea met hem van plan is.

"Het is te vroeg om te zeggen of ik het volgend jaar bij Chelsea kan maken, ik kan op genoeg vlakken nog verbeteren als voetballer", vertelt de Nederlander, die nog een contract tot medio 2020 heeft bij de topclub uit Londen, in gesprek met Sky Sports. "Hopelijk is er aan het einde van het seizoen meer duidelijkheid wat er gaat gebeuren. Ik ben erg gelukkig bij Bournemouth. De kleinschaligheid van deze club vind ik erg mooi."

"Als ik bijvoorbeeld een wandelingetje in de stad maak dan komen zowel jonge als oude mensen vaak op me af om een praatje met te maken", vervolgt Aké. "Het lijkt wel alsof iedereen hier zeer betrokken is bij de club, alsof het één grote familie is. Ook in de spelersgroep is dat terug te zien: iedereen is aardig tegen elkaar en ook buiten het veld om doen we veel leuke dingen met het team."

Aké maakte in de zomer van 2011 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar Chelsea. De afgelopen seizoenen speelde de verdediger al op huurbasis voor Reading FC, Watford FC en nu dus voor AFC Bournemouth. Aké kwam tot op heden tot 38 duels in de Engelse Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner