05.01.2017 12:24

Update: Coquelin maand in de lappenmand

Arsenal-middenvelder Francis Coquelin verlaat tegen AFC Bournemouth het veld met een hamstringblessure. (03-01-2017)
Arsenal-middenvelder Francis Coquelin verlaat tegen AFC Bournemouth het veld met een hamstringblessure. (03-01-2017)

Arsène Wenger denkt dat hij zich enkele weken moet zien te redden zonder Francis Coquelin. De verdedigende middenvelder liep dinsdagavond een hamstringblessure op tegen AFC Bournemouth (3-3). De Fransman ging na een klein half uur al naar de kant.

Alex Oxlade-Chamberlain was de vervanger van Coquelin. In de komende dagen zal de speler een scan ondergaan aan zijn hamstring. Wenger verwacht geen lichte blessure, aangezien Coquelin niet in staat was om verder te spelen. "Het is nu nog te vroeg om te oordelen, maar over twee dagen weten we meer", aldus Wenger na afloop van het gelijkspel.

"Meestal is het geen goed nieuws wanneer een speler gaat zitten en niet meer overeind komt. Als het slechts een verrekking was geweest, dan had hij nog geprobeerd om door te spelen. Dat zat er nu echt niet in." Arsenal kwam tegen Bournemouth met 3-0 achter en herstelde de schade mede dankzij een late gelijkmaker van Olivier Giroud.

Update: 05-01-2017: 12:24:

De slechte gevoelens van Arsène Wenger over de blessure van Francis Coquelin zijn uitgekomen. De Fransman moet zijn landgenoot enkele weken missen.

Coquelin raakte in de wedstrijd tegen AFC Bournemouth geblesseerd aan de hamstring en omdat hij zich liet vervangen na een half uur spelen, vreesde Wenger het ergste. Na onderzoek blijkt dat Arsenal de ijzervreter op het middenveld een maand uit de roulatie is en daardoor ongeveer zes wedstrijden mist. 

Arsenal kwam tegen Bournemouth op een 0-3 achterstand, maar zette dat via drie late goals nog een beetje recht. De ploeg staat momenteel vijfde in de Premier League, op drie punten achterstand van nummer twee Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner