14.01.2017 18:40

Update: Tamata niet met VVV-Venlo in zee

Abel Tamata probeert de bal te controleren tijdens het oefenduel FC Groningen - Queens Park Rangers (11-07-2016).
Abel Tamata probeert de bal te controleren tijdens het oefenduel FC Groningen - Queens Park Rangers (11-07-2016).

Abel Tamata krijgt bij VVV-Venlo de kans om een contract te verdienen. De huidige koploper van de Jupiler League zoekt een versterking voor de linksbackpositie en is uitgekomen bij de oud-speler van onder meer PSV en FC Groningen.

Tamata zit sinds augustus zonder club omdat hij destijds zijn contract bij FC Groningen liet ontbinden. De international van Congo DR had weinig uitzicht op speeltijd bij FC Groningen, waardoor hij besloot om een einde te maken aan zijn samenwerking met FC Groningen. De 26-jarige verdediger heeft ruim honderd officiële duels in het Nederlandse betaald voetbal achter zijn naam staan.

De oud-speler van FC Groningen en PSV is echter niet de enige proefspeler bij VVV-Venlo. Ook José Manuel Casado probeert een contract af te dwingen bij de Limburgse club. De Spanjaard is - net als Tamata - in beeld voor de linksbackpositie. Vorig seizoen stond Casado onder contract bij het Engelse Bolton Wanderers, maar daar kwam hij slechts tot negen competitiewedstrijden. In het verleden speelde de dertigjarige Spanjaard onder meer voor Málaga CF, Rayo Vallecano en Sevilla FC.

Update: 14-01-2017: 18:40:

Abel Tamata blijft voorlopig clubloos, nu hij een contractaanbieding van VVV-Venlo naast zich neer heeft gelegd. De linksback werkte een proefperiode van twee weken af bij de Jupiler League-club, maar tot een overeenkomst leidde dit niet.

Tamata is sinds het einde van het vorige seizoen clubloos, toen zijn contract bij FC Groningen niet werd verlengd. Daarvoor kwam de vleugelverdediger uit voor PSV en Roda JC. In zijn carrière speelde Tamata 118 officiële duels, waarvan dertig in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner