07.01.2017 11:53

Stam treft oude club: "Het gaat niet om mij"

Als trainer van Reading keert Jaap Stam terug op Old Trafford. De Nederlander staat met zijn club tegenover Manchester United in de derde ronde van de FA Cup, maar Stam wil zich vooral focussen op de wedstrijd in Manchester.

Stam speelde van 1998 tot en met 2001 voor de Engelse grootmacht en in die drie seizoenen maakte hij zich mateloos populair bij de fans. Het feit dat hij na zijn actieve loopbaan terugkeert bij zijn oude werkgever, is het schoolvoorbeeld van een mooi voetbalverhaal. "Ik houd nog steeds van die club en van de fans", zijn dan ook de woorden van Stam, die in een interview met de NOS terugblikt op zijn periode in de Premier League.

"Ik heb er een geweldige tijd gehad en het is mooi om er nu terug te keren." Toch blijft Stam ook nuchter. "Het gaat niet om mij. Het gaat om Reading tegen Manchester United. Dus de mensen moeten niet over mij schrijven, maar over de kansen van Reading tegen deze grote club." Stam is in Engeland bezig aan zijn eerste grote trainersklus, hij staat inmiddels op een knappe derde plek in de Championship. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner