07.01.2017 16:14

Tissoudali wil plezier terugvinden bij Cambuur

Jeroen Verkennis (l.) krijgt te maken met Tarik Tissoudali tijdens de wedstrijd SC Telstar - Helmond Sport in de laatste speelronde van het Jupiler League-seizoen. (29-04-2016)
Jeroen Verkennis (l.) krijgt te maken met Tarik Tissoudali tijdens de wedstrijd SC Telstar - Helmond Sport in de laatste speelronde van het Jupiler League-seizoen. (29-04-2016)

Tarik Tissoudali is blij met zijn verhuur aan SC Cambuur. De 23-jarige buitenspeler komt over van Le Havre AC, waarvoor hij dit seizoen nog geen minuut in actie kwam. Ook Willem II en Excelsior hadden belangstelling voor Tissoudali.

"Soms dacht ik: wat doe ik hier nog?", vertelt Tissoudali vanuit Frankrijk aan Voetbal International. De buitenspeler tekende afgelopen zomer, na een uitstekend seizoen bij SC Telstar, voor vier seizoenen bij Le Havre. Bij die club belandde hij al snel op een zijspoor. "Ik speelde niet en verloor mijn plezier. Er waren ook maar een stuk of drie medespelers waar ik mee kon praten, de rest sprak geen Engels. Dat was lastig."

Ook Eredivisionisten Willem II en Excelsior hadden interesse in een huur van Tissoudali. Beide clubs lieten echter weten te moeten wachten op het vertrek van spelers uit hun eigen selectie. "Daar moest ik dan dus op wachten. En in het voetbal kun je niet te lang wachten. Cambuur wilde heel graag, de club handelde snel. Ik had een goed gesprek met de trainer, vind het een mooie club en ik heb ze ook gevolgd vanuit Frankrijk. Ik zie het helemaal zitten, ze hebben een goed team en kunstgras zal me ook heus wel liggen."

Technisch directeur Gerald van den Belt is blij met de komst van Tissoudali. "In Tarik hebben we de buitenspeler waar we specifiek naar zochten. Hij is een gerichte versterking", laat hij weten. Van den Belt verwacht verder geen mutaties bij SC Cambuur. "Onze belangrijkste spelers willen we binnenboord houden: de nummers één tot en met veertien, zeg maar. En er komt misschien alleen nog iets bij als er iets interessants voorbij komt of er nog anderen vertrekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner