08.01.2017 10:11

Bosz moest 'te optimistische' Krul afremmen

Tim Krul speelt dit seizoen op huurbasis voor Ajax, maar heeft nog geen minuut gekeept in het eerste elftal van de Amsterdammers. Als het aan de 28-jarige doelman had gelegen, had hij al veel eerder zijn debuut in het elftal van Peter Bosz gemaakt. De oefenmeester dacht daar anders over.

Krul kampte lange tijd met een knieblessure en was daardoor nog niet geheel fit tijdens de eerste seizoenshelft. De doelman, die nog onder contract staat bij Newcastle United, had echter allang zijn debuut willen maken. "Ik probeer altijd begrip op te brengen voor de spelers en het helpt om met die jongens te praten", vertelt Bosz over de situatie van Krul in De Telegraaf. "Tim is een geweldige jongen om mee te werken, maar hij is een ras-optimist."

"Toen hij bij ons kwam, hadden wij het idee dat hij binnen twee weken volledig met ons mee zou trainen. Ik hou van zijn enthousiasme, maar hij wilde al bij Jong Ajax meedoen terwijl hij nog geen groepstraining had meegedaan. Het moet ook reëel zijn en dit was levensgevaarlijk, man", stelt Bosz. "Tim is met dat lange lichaam van hem natuurlijk ook niet de meest soepele en dan met zo'n kruisbandblessure. Wat hij wilde, kon gewoon niet."

De oefenmeester van Ajax had gehoopt eerder over de ervaren doelman te kunnen beschikken. "Het was natuurlijk de bedoeling dat André (Onana, red.) de korte periode tussen het vertrek van Jasper Cillessen en het fit zijn van Krul zou overbruggen. Maar Tim was nog niet fit en André heeft het gewoon goed gedaan en is betrouwbaar. Dat neem je allemaal mee in de keuze voor de rest van het seizoen. Aan de ene kant is het luxe, al is het voor Tim natuurlijk een heel vervelende situatie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner