08.01.2017 11:56

"Wil de Labyad laten zien van PSV en Vitesse"

Zakaria Labyad maakt in de tweede seizoenshelft zijn rentree in de Eredivisie. De aanvaller tekende eerder deze week een contract bij FC Utrecht en is vastbesloten om in Nederland sportieve revanche te nemen.

Labyad liet in augustus zijn contract ontbinden bij Sporting CP en zat sindsdien zonder club. Hoewel hij in de afgelopen twee seizoenen pas twee wedstrijden speelde, was er genoeg interesse. "Ik kon bij genoeg subtoppers in Frankrijk en Spanje tekenen, maar ik wilde per se terug naar Nederland", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "In Nederland kennen ze mijn kwaliteiten beter dan waar dan ook. Ik ben vastbesloten weer de Zakaria Labyad te laten zien die ik bij PSV en Vitesse was."

Bij FC Utrecht wordt Labyad herenigd met trainer Erik ten Hag, die een grote rol speelde in zijn keuze voor de club. "Met Fred Rutten heeft hij me bij PSV volwassen gemaakt. Voetballend en mentaal. Ik kwam er als zestienjarige in het eerste. Mensen vergeten weleens wat er dan op je af komt allemaal. Bij PSV móet je kampioen worden, de druk is groot. Maar ik heb er dankzij deze twee trainers wel geleerd voor mezelf op te komen en me staande te houden."

Ten Hag is blij met de komst van Labyad en heeft zin om met hem aan de slag te gaan. "Al zal hij het bovenal zelf moeten doen. En bestrijd ik dat hij een lastpak is. Daar heb ik nooit iets van gemerkt bij PSV", zegt de oefenmeester. "Mensen plakken zo makkelijk stempels. Hij is een aardige jongen die qua talent voorbestemd was voor de top. Maar door omstandigheden is het anders gelopen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner