08.01.2017 12:24

Hoesen ziet nog perspectief bij FC Groningen

Danny Hoesen houdt zich voorlopig niet bezig met een vertrek bij FC Groningen. De spits, die het dit seizoen vooral moet doen met een rol als reserve, laat weten dat hij al een aantal buitenlandse aanbiedingen naast zich neer heeft gelegd.

"Als de situatie uitzichtloos is moet je verder kijken. Maar ik ga niet zomaar dingen accepteren om maar weg te kunnen", vertelt de 25-jarige aanvaller in gesprek met RTV Noord. Een transfer is voorlopig helemaal niet aan de orde. "Op dit moment is de kans honderd procent dat ik blijf. Er speelt niks. Er zijn twee dingen geweest die ik heb afgezegd. Er was nog een club uit Zuid-Korea. Daar wilde ik persoonlijk niet naar toe. Daar voel ik mezelf nog te veel voetballer voor."

Hoesen heeft van de clubleiding van FC Groningen te horen gekregen dat hij mag vertrekken. De spits is onder trainer Ernest Faber vooral pinchhitter: dit seizoen speelde de rechtspoot mee in tien Eredivisie-duels. Daarin was hij goed voor vier doelpunten. "De trainer is gewoon eerlijk tegen de spelers en ook tegen mij. Het is niet dat hij zegt dat ik totaal geen kans meer krijg. Ik heb helaas mijn plekje verloren na de wedstrijd tegen Heerenveen. En daarna zijn de resultaten gehaald", aldus Hoesen. "Ik zie nog wel perspectief."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner