09.01.2017 14:47

Reading zag Stam in eerste instantie niet zitten

Jaap Stam werd afgelopen zomer aangesteld als de opvolger van Brian McDermott bij Reading, maar de clubleiding van de Engelse club nam Stam in eerste instantie niet serieus. Brian Tevreden bleef aandringen op zijn komst.

Het bestuur moest lachen toen Tevreden, technisch directeur van Reading, de naam van Stam liet vallen. "Maar die lach verdween snel toen ze zagen hoe serieus ik bleef kijken", aldus Tevreden, die bij Reading met een klein (2,5 miljoen euro) budget moet werken. "Dat geeft niet. Ik heb een duidelijke visie over het scouten van jeugd, opleiden en doorverkopen. Jaap heeft dezelfde visie. Ik zag hem bij Ajax destijds van dichtbij trainen en werken. Hij is pittig, maar dat mag ik wel."

De samenwerking met Stam verloopt ook soepel. "We hebben een afspraak. Als Jaap of ik een speler niet goed vind, komt hij niet binnen. We moeten het samen eens zijn. Stel, ik zie een leuke speler en Jaap wil hem niet. Dan is die speler gedoemd te mislukken. Het werkt goed, want het ego van ons beiden staat niet voorop."

Reading is op dit moment terug te vinden op de derde plaats in de Championship.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner