10.01.2017 13:45

Trefzekere Sol heeft geen spijt van beslissing

Fran Sol (l.) probeert te ontsnappen aan Jurgen Mattheij (r.) tijdens het competitieduel Willem II - Excelsior (17-09-2016).
Fran Sol (l.) probeert te ontsnappen aan Jurgen Mattheij (r.) tijdens het competitieduel Willem II - Excelsior (17-09-2016).

Hij kwam binnen als een grote onbekende, maar Fran Sol heeft in de eerste seizoenshelft een prima indruk gemaakt bij Willem II. De Spaanse spits was in vijftien duels al goed voor zeven doelpunten. Afgelopen week verbleef Sol met de Tilburgers in zijn geboorteland.

Trainer Erwin van de Looi trok met zijn selectie naar Spanje voor een trainingskamp. Tot grote vreugde van Sol. "Het is een geweldig gevoel dat de spelers gezien hebben hoe mooi mijn land is. Het is maar goed dat we niet in Nederland zijn gebleven", vertelt de 24-jarige spits in gesprek met het Brabants Dagblad. "Wat hadden we daar in de sneeuw moeten beginnen?"

Willem II won in Spanje een oefenwedstrijd tegen het Belgische KAA Gent met 3-1. Daarnaast werd er behoorlijker fanatiek getraind. Sol kijkt terug op een pittig trainingskamp. Bij zijn oude clubs ging het er heel anders aan toe. "Het was afzien. In Spanje ben je bij trainingen toch voornamelijk bezig met het bijschaven van je techniek. Bij Willem II is het een combinatie van oefeningen met de bal en conditietraining. Want ook fysiek zijn de trainingen zwaar."

"Maar je hoort mij er niet over klagen. Het is investeren. Daar heb je straks profijt van. Ik voel me sterker en fitter dan tijdens de jaren die ik in Spanje voetbalde. Ik heb voor Nederland gekozen omdat ik een betere en completere voetballer wilde worden", besluit de Spaanse spits. Sol speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Real Madrid en kwam ook uit voor het tweede elftal van Villarreal CF. Hij tekende afgelopen zomer tot medio 2019 in Tilburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner