10.01.2017 14:58

FC Volendam raakt buitenspeler in zomer kwijt

Gyliano van Velzen is niet van plan om zijn aflopende contract bij FC Volendam te verlengen. De vleugelaanvaller heeft de club laten weten toe te zijn aan een stap hogerop. Van Velzen hoopt op een transfer naar de Eredivisie.

De 22-jarige vleugelaanvaller speelt sinds de zomer van 2015 in het shirt van FC Volendam, maar is normaal gesproken bezig aan zijn laatste maanden in dienst van de eerstedivisionist. "Ik ben jong en wil een stap hogerop. Dat is de Eredivisie. Ik ben binnenkort 23 jaar en dat is de leeftijd dat je je moet laten zien", vertelt Van Velzen in gesprek met RTV Noord-Holland. De aanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte in 2010 de overstap naar Manchester United. Daarna kwam hij nog uit voor Royal Antwerp FC en FC Utrecht.

Van Velzen speelde dit seizoen al negentien competitiewedstrijden voor FC Volendam en kwam daarin driemaal tot scoren. Er zou momenteel geen concrete interesse zijn voor de rappe buitenspeler, meldt het regionale medium. Van Velzen is echter bereid om geduldig te wachten op de juiste club. "Ik kijk naar de Eredivisie. Nog niet meteen naar welke club. Het gaat erom of het team bij jou past en of je aan spelen toekomt. Dat is heel belangrijk", besluit Van Velzen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner