11.01.2017 21:14

Makélélé nieuwe assistent-trainer bij Swansea

Voormalig Frans international Claude Makélélé komt de technische staf van Swansea City versterken. De middenvelder van onder meer het Franse nationale team en Real Madrid moet voor technische versterking zorgen in de strijd tegen degradatie uit de Premier League.

Kort na het aantrekken van Paul Clement als hoofdtrainer van Swansea City heeft de ploeg uit Wales zich ook versterkt met een assistent-trainer. Makélélé gaat samenwerken met de Engelse hoofdtrainer. De 43-jarige Makélélé werkte al eerder samen met Clement. Tussen 2009 en 2011 was Clement actief als trainer bij Chelsea, toen Roberto Di Matteo aan het roer was bij de Engelsen. Makélélé maakte toen deel uit van de selectie. Ook bij Paris Saint-Germain werkten de twee samen als onderdeel van de technische staf van Carlo Ancelotti.

Als speler maakte Makélélé in 1990 zijn profdebuut voor Stade Brest. Via FC Nantes kwam de verdedigende middenvelder bij Olympique Marseille terecht, waarna hij de overstap naar Spanje maakte. Na twee seizoen bij Celta de Vigo maakte Makélélé de overstap naar Real Madrid. Tot slot speelde de Fransman nog bij Chelsea FC en sloot hij zijn carrière af als speler bij Paris Saint-Germain. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner