11.01.2017 22:35

Modrić voor de vijfde keer de beste Kroaat

Luka Modrić gaat er met de bal vandoor tijdens het Champions League-duel Borussia Dortmund - Real Madrid (27-09-2016).
Luka Modrić gaat er met de bal vandoor tijdens het Champions League-duel Borussia Dortmund - Real Madrid (27-09-2016).

Real Madrid-middenvelder Luka Modrić heeft de titel Kroatisch Speler van het Jaar in de wacht gesleept. Het is de vijfde keer dat de middenvelder deze prijs in ontvangst mag nemen. Modrić werd verkozen boven FC Barcelona-middenvelder Ivan Rakitić.

De 31-jarige Modrić werd al vijf keer eerder verkozen tot Kroatisch Speler van het Jaar. De prijs, afkomstig van nieuwsblad Vecernji, won de prijs al eerder in 2007, 2008, 2011 en 2014. Vorig jaar moest de speler van Real Madrid die titel aan zich voorbij laten gaan. Toen werd Rakitić bekroont als de beste Kroaat. Niet alleen won de middenvelder met Real Madrid de Champions League, ook tijdens Euro 2016 blonk de middenvelder uit.

"Deze prijs betekent heel veel voor mij. Het is de vijfde keer dat ik hem mag ontvangen en het is heel speciaal voor mij omdat het een grote prijs is", zei Modrić als reactie op de clubwebsite van Real Madrid. "Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Ik moet hard blijven werken en moet mezelf elke dag verbeteren". Alleen oud-voetballer Davor Suker heeft vaker de titel mogen opstrijken. Hij won de titel zes keer, één keer meer dan Modrić.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner