12.01.2017 09:58

Oliseh denkt aan Ajax, richt zich op Fortuna

De eerste training die Sunday Oliseh als trainer van Fortuna Sittard leidt, vindt heel toepasselijk plaats in de sneeuw. (02-01-2017)
De eerste training die Sunday Oliseh als trainer van Fortuna Sittard leidt, vindt heel toepasselijk plaats in de sneeuw. (02-01-2017)

Als donderslag bij heldere hemel was hij opeens daar; Sunday Oliseh, trainer van Fortuna Sittard. De Nigeriaan begint aan zijn trainersavontuur in de Jupiler League, maar denkt stiekem al aan een toekomst bij zijn oude werkgever Ajax.

Volgens Oliseh begon zijn trainersambitie in de periode 1997-1999, toen hij in Amsterdam speelde. "Bij Ajax is de trainer in mij tot leven gewekt. Ik weet nog goed dat een groepje spelers uit het tweede elftal met de A-selectie mocht meetrainen. Ik stond versteld van hun hoge niveau. Natuurlijk moesten ze op diverse vlakken nog stappen maken, maar op tactisch gebied konden al die jonge gasten prima mee. Dat was een direct gevolg van de manier waarop er bij Ajax wordt opgeleid", stelt Oliseh in gesprek met Voetbal International.

"Heel fascinerend vond ik dat. Die club is zo professioneel, van het eerste elftal tot de jongste jeugd. Ik kende natuurlijk al de grote naam van hun jeugdopleiding. Maar toen maakte ik persoonlijk mee wat het effect kan zijn van het werken volgens een goede visie. Ik heb mijn ogen en oren heel goed open gehouden in die tijd. En ik besloot dat ik na mijn spelerscarrière trainer wilde worden." Oliseh zette zijn eerste stappen als bondscoach van Nigeria, maar staat nu voor het eerst als eindverantwoordelijke voor de spelersgroep van een club.

De Afrikaan beseft dat hij nog maar net komt kijken in de trainerswereld, maar zijn toekomst heeft Oliseh helder voor ogen. "Wie zou nou géén trainer van Ajax willen zijn? Daar zou niemand nee tegen zeggen. Maar over dat soort ambities hoeven we het nu niet te hebben. Ik wil Fortuna Sittard vooruit helpen en daar gaat al mijn aandacht naar uit." Oliseh tekende een contract voor anderhalf jaar in Limburg, Fortuna Sittard staat in de degradatiezone van de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner