12.01.2017 11:51

Arsenal slaat Franse slag met sterkhouders

Drie Franse spelers hebben hun contract bij Arsenal verlengd. Laurent Koscielny, Francis Coquelin en Olivier Giroud zetten donderdagochtend hun handtekening onder een nieuwe verbintenis in Londen.

Het trio staat al jarenlang onder contract bij de Premier League-club, Coquelin sinds 2008, Koscielny sinds 2010 en Giroud sinds 2012. Koscielny is inmiddels uitgegroeid tot aanvoerder van Arsenal en kan in de volgende competitiewedstrijd van de club zijn tweehonderdste duel in de Premier League spelen.

Coquelin kende een trage start bij Arsenal, pas na drie verhuurperiodes werd de controlerende middenvelder een vaste waarde in de middelste linie van Arsène Wenger. Giroud is sinds zijn komst naar Engeland een vaste waarde voor Arsenal, vooral in de laatste weken laat de aanvalsleider zien waarom dit zo is.

Giroud scoort belangrijke doelpunten, nadat hij een periode niet onomstreden was in de punt van de aanval. Arsenal laat weten dat de spelers een contract voor meerdere jaren hebben getekend, waarbij geen einddatum genoemd wordt. Koscielny heeft via Twitter laten weten dat hij nu tot 2020 onder contract staat bij de club.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner