12.01.2017 21:19

De Koning blij met versterkte Eagles-selectie

Go Ahead Eagles sloot de eerste seizoenshelft af als hekkensluiter in de Eredivisie. Vrijdag hervat de club uit Deventer het seizoen met een thuiswedstrijd tegen AZ. Twee aanwinsten beginnen direct in de basis.

Trainer Hans de Koning verwelkomde afgelopen week drie nieuwe spelers in zijn selectie. Elvis Manu werd gehuurd van Brighton & Hove Albion, Pedro Chirivella kwam op huurbasis over van Liverpool en Daniel Crowley werd uitgeleend door Arsenal. Manu en Chirivella beginnen vrijdag direct in de basis. Zij krijgen de voorkeur boven Randy Wolters en Darren Maatsen.

"Het zijn drie jongens met bepaalde kwaliteiten", vertelt een enthousiaste De Koning in gesprek met RTV Oost. De oefenmeester is blij dat zijn selectie in de breedte is gegroeid en aan kwaliteit heeft gewonnen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat ze een meerwaarde aan de groep kunnen geven en dat de spelers elkaar naar een hoger niveau kunnen trekken, omdat de onderlinge concurrentie wordt vergroot."

Go Ahead Eagles staat momenteel laatste in de Eredivisie. Er is De Koning veel aangelegen om de rode lantaarn kwijt te raken, maar daarvoor moet er wel meer gescoord worden. "We hebben een goaltje of zes te weinig gemaakt in bepaalde fases van wedstrijden. We hebben wel momenten gekend waarop we wedstrijden naar ons toe hadden kunnen trekken, maar die hebben we verloren."

De oefenmeester hoopt dat de nieuwe aanwinsten voor de nodige doelpunten kunnen gaan zorgen. "Met Manu hebben we er wat meer scorend vermogen bij gekregen en Leon de Kogel (vorig seizoen goed voor 25 doelpunten in de Jupiler League, red.) is ook weer helemaal fit. Als hij zijn ding weer doet en die ballen tussen de palen gaat schieten, dan zou dat wel prettig zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner