13.01.2017 13:32

Update: Veld Go Ahead voorlopig goedgekeurd

Het is mogelijk dat de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en AZ Alkmaar vrijdagavond niet doorgaat. In Deventer is door regen en sneeuw het veld flink aangetast. De KNVB zal in de middag het veld controleren en een beslissing nemen.

Groundsman Ron Roerink is allesbehalve positief over de conditie van het veld. "De toplaag is behoorlijk nat en het dooit nu", begint hij tegenover RTV Oost. "Als je sneeuw gaat schuiven wordt het zo smerig dat je geen veld meer overhoudt. Het zal ook niet fijn voetballen zijn, maar door te spelen kun je voor de komende drie maanden een groot probleem met de conditie van het veld hebben."

Roerink stopt op 1 februari als groundsman in Deventer. Hij had graag op een andere manier afscheid genomen. "Ik heb dit enkele keren eerder meegemaakt en dat is nooit leuk. Maar ja, je hebt het niet in de hand."

Update: 13-01-2017: 13:27:

KNVB-scheidsrechter Eric Braamhaar heeft zojuist het veld in de Adelaarshorst gekeurd. De arbiter acht het momenteel niet nodig om de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en AZ af te lassen. Hij vindt het speelveld goed genoeg om op te spelen. "Arbiter Danny Makkelie komt hier rond half 5 naartoe om eventueel de nieuwe situatie te beoordelen. Het veld zoals nu is veilig voor de spelers", vertelt Braamhaar. Er worden in de loop van de middag nog wel nieuwe sneeuwbuien verwacht.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner