13.01.2017 16:23

Van Bronckhorst twijfelt nog over middenveld

Giovanni van Bronckhorst tijdens het trainingskamp van Feyenoord in het Spaanse Marbella. (05-01-2017)
Giovanni van Bronckhorst tijdens het trainingskamp van Feyenoord in het Spaanse Marbella. (05-01-2017)

Feyenoord hervat de competitie aankomende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De Rotterdammers zijn momenteel de trotse koploper van de Eredivisie en hopen de tweede seizoenshelft te starten met een overwinning.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst gaat soeverein aan kop in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben een voorsprong van vijf punten op naaste belager Ajax en acht op PSV. "Het is moeilijk om te zeggen dat je geen kampioenskandidaat bent", vertelde trainer Van Bronckhorst vrijdag op zijn persconferentie in aanloop naar de competitiehervatting. "Of we favoriet zijn? Wel door het spel dat wij laten zien, hopelijk tot het einde."

Van Bronckhorst moet het de komende weken echter wel doen zonder sterkhouder Karim El Ahmadi. De middenvelder ontbreekt vanwege deelname aan de Afrika Cup met Marokko. "Ik ben er nog niet uit hoe ik El Ahmadi ga vervangen", bekende de oefenmeester. In het oefenduel met het Duitse FSV Mainz 05 (0-2, zege) speelde Jens Toornstra op de plek van El Ahmadi. De kans lijkt daarom groot dat hij ook tegen Roda JC vanaf die plek zal beginnen.

Feyenoord trainde deze week op kunstgras om zo goed voorbereid aan de dag te komen in het Parkstad Limburg Stadion, dat beschikt over een rubberen speelveld. Die ondergrond heeft niet de persoonlijke voorkeur van Van Bronckhorst. "Een echte liefhebber speelt liever op natuurgras, maar we zullen met de omstandigheden moeten dealen', aldus de trainer van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen eerder dit seizoen met 5-0 van Roda JC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner