14.01.2017 11:30

De Koning: "De vierde man moet niet liegen"

Hans de Koning geeft instructies aan zijn ploeg tijdens het thuisduel met AZ. (13-01-2017)
Hans de Koning geeft instructies aan zijn ploeg tijdens het thuisduel met AZ. (13-01-2017)

Hekkensluiter Go Ahead Eagles begon 2017 met een thuisnederlaag tegen AZ (1-3). Trainer Hans de Koning had een frustrerende avond en werd ook nog eens weggestuurd door scheidsrechter Danny Makkelie.

Na de openingstreffer van Wout Weghorst werd De Koning naar de tribune gestuurd. "Wij zagen er buitenspel in. Dus ik loop naar de vierde man en het enige wat ik zeg is: 'Jij ziet toch ook dat het geen buitenspel is?'. Die vierde man zegt vervolgens dat ik aan hem heb gezeten. Hij moet niet liegen. Dat is namelijk niet waar. Ik ga morgen een nette brief schrijven en verwacht eerlijk gezegd wel dat ik er met een waarschuwing van af kom."

Vanaf de tribune zag De Koning zijn ploeg de zesde nederlaag op rij leiden. Toch zag de trainer ook positieve punten. "Ik dat we goed gestart zijn tegen AZ. We voetbalden in de eerste helft heel aardig, alleen slagen we er weer niet in de openingstreffer te maken. Ik vond dat de nieuwelingen zich ook goed lieten zien. De uitslag is dan alleen wel heel zuur", besluit De Koning tegenover de Stentor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner