14.01.2017 12:09

Higuaín mist Napoli, maar niet de voorzitter

Gonzalo Higuaí­n rent juichend weg na zijn treffer tegen AS Roma. (17-12-2016)
Gonzalo Higuaí­n rent juichend weg na zijn treffer tegen AS Roma. (17-12-2016)

Gonzalo Higuaí­n maakte afgelopen zomer de gevoelige transfer van Napoli naar Juventus. Als topscorer van de Serie A met 36 doelpunten nam de Argentijnse spits afscheid van de club, die hij nog altijd in zijn hart draagt.

Een half jaar na zijn overstap naar kampioen Juventus, blikt Higuaín terug met het Italiaanse Tuttosport. "Ik had drie fantastische jaren in Napels en zal altijd dankbaar naar de fans zijn. Ik heb trainer Maurizio Sarri en mijn ploeggenoten op een goede manier verlaten en ben nog altijd in contact met met mijn voormalige team. Alleen met de president van de club heb ik geen contact meer..."

Napoli ontving ruim negentig miljoen euro van Juventus, waarna Higuaín een vijfjarig contract in Turijn tekende. Het was een moeilijke beslissing voor de spits om Napoli te verlaten. "Ik bleef kalm toen mijn broer mij vertelde van de interesse van Napoli. Ik kan je mededelen dat ik de beslissing niet in twee dagen gemaakt heb. Het was een lastige beslissing, maar het voelde als het juiste voor mij."

Ook bij zijn nieuwe werkgever is Higuaín weer goed op schot. Mede dankzij twaalf doelpunten van de spits, is Juventus soeverein koploper van de Serie A. De voorsprong op achtervolger AS Roma bedraagt al vier punten, en dan heeft de Oude Dame ook nog een wedstrijd tegoed. Zodoende lijkt de club af te stevenen op de zesde titel op rij. Higuaín kwam ook om prijzen te winnen.

"Ik wil het vertrouwen van de club terugbetalen. We staan bovenaan in de Serie A en doen nog mee in de Coppa Italia en de Champions League. We hopen dat we op deze weg kunnen doorgaan en prijzen gaan pakken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner