14.01.2017 12:51

John hoopt indruk te maken bij Deportivo

Ola John kan juichen tijdens het competitieduel Reading - Huddersfield Town (03-11-2015).
Ola John kan juichen tijdens het competitieduel Reading - Huddersfield Town (03-11-2015).

Ola John maakt de rest van het seizoen af bij Deportivo La Coruña. De buitenspeler staat nog onder contract bij SL Benfica, maar is na Hamburger SV, Reading en Wolverhampton Wanders toe aan een nieuwe verhuurperiode.

De 24-jarige John heeft nog een contract tot juli 2018 in Lissabon, maar hoopt de club te kunnen verlaten. "Of ik na dit seizoen blijf? Dat zal afhangen van hoe het dit seizoen gaat. Als ik doelpunten maak en het goed doe, zien jullie me hier volgend seizoen terug", aldus John in gesprek met Marca.

De ene Nederlander vervangt zo de andere bij Deportivo. Ryan Babel vertrok naar het Turkse Beşiktaş, waardoor er een plekje vrijkwam voor John. Babel deed het goed in Spanje, maar John voelt niet de druk om hem te vervangen. "Ik ben een ander type speler. Zo gaat dat in het voetbal. Er zijn spelers die komen en gaan, maar er is altijd druk."

In de eerste seizoenshelft speelde John maar twee wedstrijden voor Wolverhampton Wanderers. Door het gebrek aan speeltijd, is hij niet volledig wedstrijdfit. "Ik heb nog een week nodig. Ik hoop minuten te kunnen maken, mezelf te verbeteren en de coach te laten zien dat ik het verdien om te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner